Top 10 plante medicinale cu efect antibiotic!

Dacă preferi mai degrabă tratamentele naturiste decât pe cele cu medicamente convenționale, atunci trebuie să știi că există și plante care acționează asupra organismului ca și antibioticele.

XX9999_name_AW

 

Pentru a confirma puterea lor, cercetătorii au făcut nenumărate studii prin care au constatat că, într-adevăr, aceste plante pot înlocui în anumite afecțiuni, tratamentul cu antibiotic. Printre acestea, se numără și plantele de mai jos.

Echinaceea este o plantă miraculoasă cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Datorită acestor proprietăți, ea poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. În compoziția ei se mai găsesc și substanțe care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide și unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod și fier, împreună cu vitaminele A, E si C. Pentru răceli, gripe sau infecții se recomandă o linguriță de tinctură la fiecare trei ore.

Eucaliptul este binecunoscut în medicina naturistă pentru calitățile sale antibacteriene, antiseptic și expectorante. Preparatele din eucalipt sunt indicate în infecțiile căilor respiratorii, bronșite, tuse convulsive și pleurezie. De asemenea, este recomandat în gripă, răceli sau sinuzite, dar și în tratarea infecțiilor de la nivelul pielii.

Ghimbirul este folosit cel mai adesea ca și condiment, însă, medicina naturistă îi recunoște toate calitățile terapeutice. De aceea, e bine de știut că ghimbirul are un excepţional efect şi ca antibiotic. Un studiu a comparat efectul ghimbirului şi al antibioticelor asupra infecţiilor cu Staphylococcus aureus şi pyreus şi s-a demonstrat că extractul de ghimbir poate fi superior antibioticelor. De asemenea, el  are și un efect antibacterian în infecţiile respiratorii şi paradontale. El poate fi consumat fie sub formă de ceai, fie sub formă de tinctură, fie în stare naturală combinat cu puțină miere de albine.

Lemnul dulce este un stimulent perfect al sistemului imunitar, ce are o  acţiune antibacteriană impresionantă. Se folosește, cu precădere, în tratarea infecţiilor căilor respiratorii superioare, a tusei, răcelilor şi ulceraţiilor din tractul gastrointestinal, mai ales din stomac. În plus, există dovezi că stimulează glanda timus, unul dintre cele mai importante organe din sistemul imunitar.

Salvia  are toate proprietățile unui antibiotic natural. Pe lângă asta, salvia este și un bun antifungic şi antiviral care reduce spasmele musculare şi previne transpiraţia excesivă. Ceaiul de salvie  calmează durerile în gât, precum şi simptomele laringitei şi amigdalitei.

Mătreața bradului are o puternică acţiune  asupra viruşilor şi, în plus, ajută la întărirea imunităţii organismului. Datorită taninului pe care-l conține, mătreața bradului se poate folosi cu succes şi în diaree, în special, la cele microbiene din enterocolite. Se administrează sub formă de ceai (o linguriță de mătreața bradului măcinată se pune într-o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, după care se strecoară și se amestecă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu).

Aloe este considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural. Acționează  în toate formele de infecții interne, microlitiază renală, tuberculoze, meningită, gripă, febră , faringită, hipertensiune, scăderea colesterolului, ulcer gastroduodenal, enterite acute, colite, nefrite,cistite, osteoporoză, poliartrită reumatoidă, spondilită, reumatism infecțios și multe alte infecții interne.

Acacia este un copac mai puțin cunoscut, însă efectele sale terapeutice sunt „adevărate pansamente”. Componentele copacului sunt folosite pentru tratarea ulceraţiilor din orice segment al tractului gastrointestinal şi împotriva mucusului în exces, a catarului, diareei, dizenteriei, infecţiilor gingivale şi hemoragiilor. Se administrează fie sub formă de infuzie, fie ca tinctură.

Coriandrul, mai exact uleiul de coriandru este un excelent antibiotic. După nenumărate studii, s-a ajuns la concluzia că are capacitatea de a întrerupe bariera dintre celulă şi ambientul său şi inhibă procesele esenţiale, ceea ce duce  la moartea celulei bacterice.

Mărarul este considerat un antibiotic natural deoarece împiedică supradezvoltarea bacteriilor. Mai mult, ceaiul de mărar acționează ca un calmant și ca un antinflamator. Se administrează sub formă de ulei sau sub formă de infuzie.

sursă foto:healthexpertgroup.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*