Varza

Făcând parte din familia cruciferelor, varza este o legumă extrem de apreciată de foarte multă lume. Pe lângă gustul deosebit pe care ni-l oferă în reţete delicioase, varza are o mulţime de alte proprietăţi. În primul rând este o legumă cu un foarte mic raport caloric, respectiv 25 de calorii […] mai mult »

Usturoiul

Bogat în potasiu, sulf, fosfor, calciu, siliciu, iod, vitaminele A, B1, B2, C, în stare crudă sau sub formă de tinctură, ulei, suc sau pus la macerat, usturoiul poate fi numit, fără nicio urmă de reţinere, plantă miraculoasă. Afecţiunile ce pot fi tratate sau ameliorate  cu ajutorul usturoiului  se încadrează […] mai mult »

Cuișoarele, sursă de sănătate pentru copil

Știai că pentru sănătatea copilului, cuișoarele pot face adevărate minuni? Cuișoarele oferă multe beneficii organismului, iar dintre cele mai importante sunt proprietățile antimicrobiene, lupta împotriva cancerului, protejarea ficatului, stimularea sistemului imunitar, controlul diabetului zaharat, întărirea oaselor, precum și combaterea împotriva bolilor și a durerilor de cap. Cuișoarele sunt unele dintre […] mai mult »

Moringa - planta medicinala

Plante medicinale – MORINGA

Moringa face parte din categoria de plante medicinale benefice pentru sănătate. Moringa este un arbore ce se găsește în Munții Himalaya, a cărui frunze sunt extrem de folositoare pentru sănătate. Acestea au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri de către călugării tibetani, fiind cei care le-au folosit pentru […] mai mult »