Cuișoarele, sursă de sănătate pentru copil

Știai că pentru sănătatea copilului, cuișoarele pot face adevărate minuni?

cuisoare

Cuișoarele oferă multe beneficii organismului, iar dintre cele mai importante sunt proprietățile antimicrobiene, lupta împotriva cancerului, protejarea ficatului, stimularea sistemului imunitar, controlul diabetului zaharat, întărirea oaselor, precum și combaterea împotriva bolilor și a durerilor de cap.

Cuișoarele sunt unele dintre condimentele care se găsește cu preponderență în țări precum Indonezia, India, Pakistan, și chiar zone ale Africii de Est. Ele sunt originare din insulele Maluku din Indonezia. Cuișoarele sunt  agenți populari de aromatizare, utilizați într-o varietate de moduri în întreaga lume, în special în Asia. Cuișoarele stau la baza culinară a unui număr mare de diferite bucătării asiatice.

Conform datele oferite de National Nutrient Database for Standard Reference, substanțele nutritive găsite în 100 de grame de cuișoare includ 65g de carbohidrați, 6g de proteine, 13g lipidelor totale, 2 g de zaharuri, 274 kcal de energie și 33g de fibre dietetice. Mineralele din cuișoare includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și zinc. Vitaminele care se găsesc în cuișoare includ vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, vitamina B6, vitamina B12, vitamina A, vitamina E, vitamina D și vitamina K.

Beneficiile consumului de cuișoare la copii

O mai bună digestie: cuișoarele îmbunătățesc digestia prin stimularea secreției de enzime digestive. Cuișoarele sunt de asemenea bune pentru reducerea flatulenței, iritabilității gastrice, dispepsiei și grețurilor.

Are proprietăți antibacteriene. Cuișoarele au fost testate pentru proprietățile lor antibacteriene împotriva unui număr de agenți patogeni umani. Extractele de cuișoare au fost suficient de puternice pentru a ucide acei agenți patogeni. Extractele de cuișoare sunt de asemenea eficiente împotriva bacteriilor specifice care răspândesc holera.

Stimulează sistemul imunitar: În tradiția Hindu, se spune că anumite plante sunt eficiente în dezvoltarea și protejarea sistemului imunitar. Astfel de plante sunt și cuișoarele. Mugurii de cuișoare conțin compuși care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule albe din sânge, îmbunătățind astfel hipersensibilitatea de tip întârziat.

Cum se prepară cuișoarele:

Sub formă de ceai: se pun 2 bucăți de cuișoare în 200 ml apă clocotită și se lasă la infuzat. Ceaiul se poate oferi copilului pentru a scăpa de colici și de febră.

Sub formă de pudră:Macină o mână de cuișoare până obții o pudră fină. Din pudra respectivă poți prepara o cremă cu care să ungi copilul în cazul în care a fost mușcat de insecte.

Sub formă de ulei:Uleiul de cuișoare se găsește în magazinele cu produse naturiste sau în farmacii. El este excelent pentru erupțiile dentare, dar și pentru colici. Masează gingiile cu pansament steril înmuiat în acest ulei (10 picături), diluat cu apă caldă (100 ml), îi vei calma aproape imediat durerile supărătoare date de apariţia dinţişorilor.

Sursă foto: Spice 101


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*