Plante medicinale – COADA ȘORICELULUI

Sănătatea nu trebuie neglijată și trebuie să avem constant grijă de noi. Cum putem face acest lucru? Ce spuneți să apelați la plante medicinale, în cazul nostru, coada șoricelului? Beneficiile acestei plante sunt numeroase și acționează pe mai multe paliere în organismul nostru.

coada soricelului - planta medicinala
Coada șoricelului are în compoziție ulei esențial, azulenă, şi lactonă achilleinică, tanini, flavonoidele antiinflamatorii, alcaloizii, principii active. Pentru a descifra elementele care o compun, mai bine intrăm în lista de beneficii ale acestei plante medicinale – coada șoricelului.

Începem în forță și aflăm că migrenele, răceala, astmul bronșic, osteoporoza, durerile reumatice sunt afecțiuni ce pot fi combătute de coada șoricelului. În plus, această plantă medicinală ne întărește sistemul imunitar și are grijă de tensiunea noastră arterială.

Dacă aveți un episod enervant de tuse sau infecții la nivelul tractului respirator, coada șoricelului este soluția optimă pentru voi. Mai mult, această plantă medicinală are capacitatea de a calma simptomele provocate de astm.

Coada șoricelului ajută la eliminarea toxinelor, acționând astfel ca un puternic dezintoxicant pentru ficat, bilă, rinichi.

Mai departe, coada șoricelului îmbunătățește procesul de formare de globule roșii și albe, astfel manifestă un efect regenerator asupra măduvei osoase.

Pe lângă faptul că previne hemoroizii, coada șoricelului este un luptător de temut ce combate constipația. Dacă tot suntem aici, trebuie să menționăm faptul că această plantă previne apariția stărilor de greață și este eficientă în tratarea infecţiilor urinare, dizenteriei etc.

Înainte de încheia beneficiile generale ale acestei plante medicinale mai avem de prezentat un aspect. Pentru că are capacitatea de a contracta vasele de sânge, coada șoricelului are capacitatea de a reduce sângerările, acționând chiar și până la prevenirea hemoragiilor.

Coada șoricelului este un aliat de nădejde al femeii, pentru că ajută la creșterea fertilității, dar și întârzie apariția menopauzei.

În plus, ceaiul de coada șoricelului previne riscul apariției candidozei, vaginitei, dar și a altor boli feminine. Femeile ce suferă de absența patologică a menstruației, afecțiune numită amenoree, pot apela la ceaiul de coada șoricelului. Această plantă medicinală îmbunătățește activitatea hormonilor, ce sunt necesari în declanșarea menstruației.

În afară de ceai, coada șoricelului mai este folosită și sub formă de comprese, băi, spălături sau masaje. Această varietate de utilizare a acestei plante medicinale – coada șoricelului se datorează efectelor sale calmante, dezinfectante și antiinflamatoare.

Există și contraindicații în cazul adoptării unui tratament cu coada șoricelului.

Pentru a nu face rău viitorului bebeluș, femeile însărcinate ar trebui să consulte un medic înainte de a lua contactul cu această plantă medicinală.

În afară de această categorie, o cantitate în exces de coada șoricelului poate avea ca repercusiuni amețeli și dureri de cap.

Dacă vreți un remediu universal și natural, apelați la coada șoricelului. Însă, ar fi bine să consultați un medic înainte pentru a stabili doza și afecțiunile voastre care pot fi ameliorate sau vindecate, apelând la acest tratament naturist.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*