Plante medicinale – ECHINACEEA

Echinaceea, una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, deși reprezintă un new-entry pentru medicina naturistă din Europa. Datorită acestui fapt, ea a ajuns pe bătrânul continent după ce a fost folosită ca plantă tămăduitoare în America.

echinaceea - planta medicinala
Știați că echinaceea este singura plantă de pe glob (descoperită până în prezent) care reprezintă o sursă de inducerea de interferoni în organism? Pentru că această plantă ajută la producția de interferon, echinaceea echilibrează activitatea sistemului imunitar.

Totodată, activitatea sistemului imunitar este îmbunătățită și de aportul adus de echinaceea la producția și migrația de celule albe din sânge ce luptă împotriva riscului de apariție a infecțiilor.

Pentru prevenirea răcelilor, pneumoniilor sau a altor afecțiuni virale, ameliorarea herpesului sau a infecțiilor căilor urinare, apelați cu încredere la acest element oferit de natură.

Echinaceea acționează ca un puternic antioxidant, ce diminuează stresul oxidativ și ne păzește de apariția bolilor cardiovasculare.

Pe lângă faptul că ne ameliorează durerile în gât, echinaceea combate durerile musculare și articulare, dar posedă și proprietăți anticancerigene.

Și, nu în ultimul rând, aflăm că extractul de echinaceea ne ajută să tratăm câțiva inamici, care ne fac să ne simțim inconfortabil în pielea noastră, cum ar fi herpesul genital și candidoza.

După ce am aflat câteva beneficii generale ale echinaceei, să descoperim, în câteva cuvinte, ce efecte pozitive are sub formă de tinctura și ceai.

Extractul de echinaceea reprezintă cea mai rapidă formă de tratare a astmului bronșic existentă în medicina naturistă. Pe lângă acest lucru, această plantă medicinală vine în sprijinul persoanelor care suferă de alergii, ca de exemplu alergia la polen. Dacă vă aflați în această situație, tinctura de echinaceea, administrarea a 15 – 30 de picături de trei ori pe zi, nu mai mult de 21 de zile, este ajutorul vostru de nădejde.

În plus, tot tinctura vă poate ajuta în tratarea aftelor bucale, abceselor dentare, erupții veziculare de herpes etc. Mai mult, poate acționa și ca un dezinfectant pentru plăgi, arsuri, înțepături de insecte și chiar mușcături de animale.

O variantă serioasă de luat în seamă este tinctura de echinaceea oferită de site-ul hofigalonline.ro.

Ceaiul de echinaceea ne întărește organismul și ne ajută să ținem la distanță infecțiile virale sau bacteriene, dar și infecții ale tractului urinar, infecții cutanate bacteriene etc. În plus, acest ceai prezintă proprietăți inflamatoare, cicatrizante, dar și antioxidante.

De multe ori, echinaceea a devenit un sinonim pentru sănătate. Pe lângă faptul că este un bun analgezic natural și a efectelor sale benefice asupra sistemului imunitar, tratamentul cu echinaceea este utilizat în peste 40 de afecțiuni și boli.

Astăzi, am cunoscut mai bine această plantă medicinală, iar sănătatea noastră este încă o dată susținută și protejată de un produs conceput de cel mai bun medic – natura.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*