Plante medicinale – GĂLBENELE

În afară de o alimentație echilibrată, o hidratare intensă și exerciții fizice regulate, putem adăuga încă o piesă în puzzle-ul de menținere al sănătății noastre, cum ar fi plante medicinale. Astăzi vom aborda o plantă care ne poate însenina ziua, numită gălbenele.

galbenele - planta medicinala
Gălbenelele conțin betacaroten, vitamina C, acizi organici, steroli, flavonoide, tanini, saponine, substanţe triterpenice şi ulei volatil. Ce deducem din aceaste elemente? Că ceaiul de galbenele are atât proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, cât și antiseptice, antiparazitare și cicatrizante.

Această plantă medicinală aduce o mulțime de beneficii organismului nostru, iar acum a venit momentul să explorăm câteva dintre ele.

Cum spuneam și mai sus, ceaiul de gălbenele conține un antioxidant puternic, numit betacaroten, dar și uleiuri esențiale, ce ne pot ajuta organismul să fortifice sistemul imunitar.

Mai departe, aflăm că ceaiul de gălbenele are o acțiune detoxifiantă asupra ficatului și colonului, dar și asupra intestinelor și vezicii biliare, eliminând astfel toxinele din organism.

Această plantă medicinală vine și în ajutorul persoanelor care suferă de dureri în gât sau se confruntă cu simptome ale gingivitei sau a altor afecţiuni ale cavităţii orale. Cum? Faceți gargară cu ceai de gălbenele!

Persoanele care suferă de afecţiuni gastrointestinale, cum ar fi anumite tipuri de ulcer – gastric, duodenal, peptic sau gastrite hiperacide, pot urma un tratament pe bază de ceai de gălbenele, însă numai la recomandarea medicului.

Gălbenelele sunt un aliat de nădejde pentru femei. Pe lângă faptul că previne apariția ridurilor, dacă vă curățați tenul cu o infuzie de ceai de gălbenele în fiecare dimineață și seară, veți combate acneea, roșeața și inflamațiile. Dacă vă confruntați cu dureri menstruale, pentru a vă alina suferința consumați ceai de gălbenele. Această plantă medicinală nu numai că vă ajută să diminuați crampele menstruale, dar contribuie și la reglarea ciclului menstrual.

Ceaiul de gălbenele este o opțiune de luat în seamă, dacă vreți o piele suplă și fermă, pentru că oferă un suport semnificativ în mărirea producției de colagen.

Și nu în ultimul rând, ceaiul de gălbenele este și un remediu pentru persoanele ce vor să scape de kilogramele în plus.

Dacă am vorbit până acum despre beneficiile ceaiului de gălbenele, cel mai bine ar fi să aflăm și cum se prepară acest ceai. La 1 litru de apă, se pun una sau două linguri de gălbenele, iar totul se lasă la infuzat pentru 10 minute. Este bine de știut că ceaiul de gălbenele trebuie consumat la temperatura camerei.

Contraindicații la folosirea acestei plante medicinale, pe care deja am ajuns să o cunoaștem, se aplică:

  • femeilor însărcinate;
  • femeilor care alăptează;
  • persoanelor care au de urmat un tratament pe bază de sedative.

În orice caz, pentru a preveni dezechilibrele hormonale sau alte repercusiuni asupra organismului nostru, cel mai sigur este să consultați un medic înainte de a urma un tratament naturist pe bază de ceai de gălbenele.

Un organism care funcționează eficient și firesc, o piele mătăsoasă, o bună activitate a organelor din interior sunt elemente ce pot fi obținute dacă apelați la gălbenele. Însă, sănătatea noastră ar trebui menținută printr-un dialog continuu cu medicul nostru, indiferent de tratamentul naturist pe care alegem să îl urmăm.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*