Plante medicinale – GHIMBIRUL

Sănătatea și stresul nu sunt o pereche potrivită, iar certurile și conflictele dintre ele nu ne ajută în vreun fel. Pentru a evita contactul dintre ei, o metodă naturală și pașnică este de a apela la plante medicinale, cum ar fi ghimbirul.

ghimbirul - planta medicinala
Asiaticii cunosc efectele benefice ale ghimbirului încă din secolul I, iar dacă acești maeștrii ai terapiei au încredere în această plantă medicinală, cel mai bine este să ne lăsăm și noi pe mâna lor.

Ghimbirul conține vitamina B6, magneziu, potasiu , mangan, cupru și antioxidanți vitali pentru funcționarea optimă a organismului nostru. În plus, el poate fi administrat sub formă de ceai, tinctură, praf sau pudră de ghimbir, băi, comprese.

Ghimbirul prezintă nu mai puțin de 13 efecte de vindecare sau de ameliorare în organismul nostru! Odată ce am făcut un compliment ghimbirului, este timpul să descoperim beneficiile acestei plante medicinale. Ne concentrăm atenția asupra celei mai uzuale forme de administrare și anume ceaiul.

În primul rând, ghimbirul întărește sistemul imunitar și ne ajută să combatem răceala, congestiile respiratorii, episoadele de tuse, durerile de gât, laringita și, totodată, ameliorează acțiunea alergiilor. În afară de ceai, pentru inflamații ale gâtului, puteți consuma și bucăți de ghimbir proaspăt.

Mai mult, o ceașcă de ceai de ghimbir are efecte nebănuit de benefice asupra organismului nostru, de la prevenirea cancerului sau a producerii unui accident vascular cerebral, la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL).

Ghimbirul relaxează vasele de sânge ce înconjoară muşchii, astfel el contribuie la desfășurarea unei bune circulații sangvine în corpul nostru.

După aceste exemple, revenim la un amănunt pe care l-am precizat mai sus și îi aducem o completare. Asiaticii folosesc de veacuri bune ghimbirul pentru a trata, de exemplu, reumatismul. Dacă vă confruntați cu dureri articulare, degerături sau aveți mai tot timpul mâinile/picioarele reci, aplicați comprese cu ghimbir sau faceți băi cu pudră de ghimbir.

Schimbăm registrul și ajungem la problemele digestive, ce sunt ameliorate de această plantă medicinală, calmând durerile abdominale, relaxând tractul intestinal și contribuind la realizarea unei digestii bune. Pentru indigestii, preparați un suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie şi sare, care se bea înainte de mese. Dacă vă supără durerile de stomac, la ceaiul de ghimbir, puteți adăuga ulei de ricin.

Rămânem în zona durerilor, dar de data aceasta la cele de cap și de dinți, ce pot fi ameliorate realizând o pastă din ghimbir uscat cu apă sau gel de aloe. Cu această pastă, dați-vă pe frunte, respectiv, pe față pe partea dureroasă, seara, când veniți de la muncă.

Și dacă tot am vorbit despre dureri de cap, savurați o cană de ceai pentru a elimina stresul și a vă revigora mintea și trupul.

Ghimbirul joacă un rol important și în stimularea organismului, deoarece ne ajută să ardem grăsimile.

Pe lângă grija sa față de silueta noastră, dacă suferiți de crampe menstruale, apelați la un ceai de ghimbir cu miere și lămâie pentru a vă alina durerea. De asemenea, puteți așeza o compresă îmbibată în ceai de ghimbir, pe regiunea inferioară a abdomenului, pentru a vă îndepărta disconfortul.

Această plantă medicinală ajută și persoanele ce suferă de tulburări sexuale, stimulând circulația sangvină în zona organelor genitale. Mai direct spus, ghimbirul are efect de viagra. În plus, stimulează fertilitatea prin îmbunătățirea volumului de spermă.

Și, nu în ultimul rând, dacă sunteți printre persoanele care se confruntă cu rău de mare, de mașină, dar și de înălțime sau mișcări de rotație, ghimbirul este un remediu eficient pentru combaterea acestor inamici. Pentru amețeli sau stări de vomă, fie mâncați ghimbir, fie realizați o băutură din suc de ghimbir și suc de ceapă.

Există și contraindicații pentru administrarea ceaiului de ghimbir:

  • Chiar dacă luptă împotriva grețurilor și amețelilor, femeile însărcinate trebuie să consulte un medic înainte de a bea ceai de ghimbir, pentru a nu afecta în vreun fel dezvoltarea fătului;
  • Diabeticii trebuie să aibă grijă să nu consume în exces ceai de ghimbir, pentru că le poate aduce repercusiuni precum hipoglicemie;
  • Dacă vă pregătiți de o intervenție chirurgicală, evitați contactul cu ceaiul de ghimbir. Motivul din spatele acestei recomandări constă în faptul că ghimbirul are în compoziție anumite substanțe ce pot afecta eficacitatea anesteziei;
  • Deși este benefic pentru digestie, un consum excesiv de ceai de ghimbir poate avea efectul invers și poate provoca diaree, hiperaciditate gastrică, dar și arsuri în capul pieptului, sindromul de gură uscată etc;
  • În cazul în care vă aflați sub un tratament cu analgezice, cum ar fi aspirină sau ibuprofen, sau antihipertensive, consumul de ceai ghimbir poate provoca palpitații, dar și scăderea tensiunii arteriale;
  • Dacă suferiți de pietre la rinichi, nu începeți un tratament cu ceai de ghimbir fără recomandarea medicului.

Ghimbirul este utilizat și în gastronomie, iar acest condiment poate fi adăugat la sosuri, salate, feluri principale, marinade pentru fripturi, supe, deserturi, băuturi pentru un gust desăvârșit. Este un condiment foarte aromat, parfumat și iute.

Ghimbirul este o plantă medicinală și un condiment ce acționează pe o mare parte din harta noastră anatomică, oferindu-ne numeroase beneficii. Țineți minte, sănătatea și stresul nu sunt un cuplu nereușit, pe când, sănătatea și ghimbirul fac casă bună împreună!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*