Plante medicinale – MĂRUL LUPULUI

Organismul are nevoie de sprijinul nostru pentru a funcționa eficient și în parametrii optimi. Cum îl putem ajuta în acțiunea lui de apărare a sănătății? Putem să îi trimitem întăriri prin trimiterea trupelor de plante medicinale, iar în primă linie avem astăzi mărul lupului.

marul lupului - planta medicinala
Mărul lupului este o plantă medicinală controversată în lumea medicală. Deși este considerată cea mai puternică plantă medicinală din țara noastră, în același timp, este numită și buruiana atomică.

Vom prezenta atât latura ei pozitivă, cât și latura ei negativă, pentru a avea o imagine de ansamblu și a încerca să o înțelegem mai bine.

Deschidem dicționarul de plante medicinale și rămânem la litera m pentru a descoperi beneficiile mărului lupului.

Mai multe tipuri de ulcer, precum ulcerul gastro-duodenal, pot fi tratate eficient prin intermediul acestei plante.

Mărul lupului tratează rănile deschide, arsurile, mușcăturile, dar și rănile și tăieturile ce rămân după o intervenție chirurgicală. O dată pe zi, aplicați o cataplasmă cu tătăneasă și mărul lupului pentru o oră pentru ca cicatricile să se vindece mai repede și estetic. Un alt remediu este de a pune comprese cu tinctură de mărulul lupului în zona rănii timp de 30 de minute.

Rolul benefic al acestei plante medicinale nu se limitează doar la suprafață, ci intră și în zone mai grele și complicate. Astfel aflăm că mărul lupului combate cancerul, de la cancerul de piele, sân, genital, uterin, la cel de prostată, intestinal, la limbă etc.

De exemplu, cancerul genital la femei se tratează cu o clismă, care se efectuează la două zile. Se mai poate face și o irigație vaginală o dată la un interval de trei-patru zile.

Cancerul de piele poate fi, de asemenea, combătut fie printr-o cataplasmă zilnică cu tătăneasă şi mărul lupului (se aplică până se vindecă leziunea), fie printr-o clismă cu mărul lupului, o dată la două zile.

În cazul cancerului la limbă sau esofagian, procedura este de gargară cu ceai de mărul lupului, mușețel și tătăneasă. Se pot executa și clisme cu mărul lupului, cum am precizat și mai sus, tot la un interval de două zile.

După ce am fost pe acest tărâm nebulos, este timpul să trecem mai departe. Cu ce ne mai poate ajuta invitata noastră de astăzi?

Dacă suferiți de dureri în gât, hemoroizi, constipaţie, viermi intestinali, candidoze sau herpes bucal, chisturi ovariene, infecții genitale, nodulii hormonali şi ganglionari, apelați cu încredere la această plantă medicinală pentru a vă alina suferința.

Să vorbim puțin despre hemoroizi, care pot fi înlăturați din viața noastră dacă, la un interval de două sau trei zile, se fac băi de şezut cu mărul lupului.

În lista „să mai alegem infecții genitale”, regăsim chlamidya sau trichomonas, pot fi tratate cu spălături vaginale cu un ceai preparat la fel ca cel pentru clisme. Aceste spălături se execută între șapte – zece zile, cu o pauză de două săptămâni, pentru a nu afecta flora vaginală.

În cazul bărbaților afectați cu chlamidya, ei pot fi ajutați prin băi zilnice de șezut cu mărul lupului, pentru a le întări imunitatea locală.

Aceste tratamente trebuie administrate de medic și respectate întocmai pentru a avea parte de rezultatele scontate.

Eczemele infecțioase sau abcesele își cunosc nașul, când sunt utilizate cataplasme cu mărul lupului.

Acest tratament se aplică de trei-patru ore pe zi, însă trebuie lăsată să treacă o oră pentru ca pielea să respire. Repetați acest procedeu, până când afecțiunea de care suferiți se vindecă.

Schimbăm registrul și ne adresăm altei categorii de suferințe. Dacă aveți perioade neliniștite, în care vă confruntați cu insomnii sau stări de depresie, mărul lupului vă ajută organismul slăbit să treceți mai ușor peste aceste momente.

Intrăm în domeniul de înfrumusețare acum, unde mărul lupului poate fi utilizat pentru a trata acneea sau pentru a ajuta persoanele care au probleme cu căderea părului.

Era să uit, nu putem omite de aportul adus de această plantă în tratarea bolilor sistemului nervos!

A venit momentul să cunoaștem și latura negativă a personajului nostru de astăzi.

Deși se spune că acționează eficient împotriva mai multor tipuri de cancer, există studii recente care afirmă că mărul lupului conține o substanță ce provoacă cancer la aparatul urinar. Substanța potențial cancerigenă, despre care se spune că ne afectează sănătatea, se numește acid aristolchic.

Cercetările care au condus la concluzia de mai sus au fost realizate la universităţile americane Johns Hopkins şi Stony Brook.

Înainte de final, este bine de știut că ceaiul sau tinctura de mărul lupului nu trebuie preparată în casă din cauza riscului mare de intoxicare.

Consultați medicul înainte de a consuma ceai sau tinctură de mărul lupului pentru a fi sigur că vă ajutați organismul și nu îi perturbați activitatea.

Cu sănătatea nu este de jucat, iar plantele medicinale reprezintă un remediu cu care organismul nostru poate dezvolta o relație firească și de bun augur.

Știați că în Antichitate, egiptenii utilizau planta medicinală pentru a trata mușcăturile de șarpe?


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*