Plante medicinale – MORINGA

Moringa face parte din categoria de plante medicinale benefice pentru sănătate. Moringa este un arbore ce se găsește în Munții Himalaya, a cărui frunze sunt extrem de folositoare pentru sănătate. Acestea au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri de către călugării tibetani, fiind cei care le-au folosit pentru tratarea a numeroase afecțiuni.

Moringa - planta medicinalaDespre proprietățile acestei plante medicinale – moringa se cunosc destul de multe lucruri. Așa cum spuneam, atunci când vorbim despre proprietăți terapeutice, ne referim mai degrabă la frunzele acestui copac, ce conțin nu mai puțin de 92 de nutrienți, folositori pentru sănătate.

Ce conține praful de frunze de Moringa?

Un gram de praf de frunze de Moringa conține numeroși nutrienți. Mai exact, se cunoaște că un singur gram conține de 15 ori mai mult potasiu decât o banană, de 17 ori mai mult calciu decât laptele, de 4 ori mai multă clorofilă decât grâul încolțit, de 25 ori mai mult fier decât spanacul și de 10 ori mai multă vitamina A decât morcovul.

Privind către toate datele descrise mai sus, ne dăm seama că avem de-a face cu un adevărat miracol pentru sănătate și de aceea, călugării tibetani, iar mai apoi medicii nu au ezitat să facă cunoscute toate aceste proprietăți.

Fiind o plantă medicinală cu atât de multe proprietăți, moringa reușește să trateze numeroase afecțiuni, fiind leacul pentru boli grave, uneori fără de speranță.

Ce boli tratează moringa?

În Africa, frunzele mici și verzi de moringa sunt folosite pentru tratarea diabetului. În plus, se cunoaște că prin consumul constant al acestei plante reușim să stabilizăm valorile hipertensiunii arteriale, atunci când sunt mult prea mari.

Moringa este folosită și reușește să vindece dezechilibre hormonale, artrita, boli respiratorii grave, precum astmul, tusea, tuberculoza, infecții ale ochilor, probleme de vedere, cataracta, ulcerul, prostata, durerile menstruale. De asemenea, tot cu ajutorul acestei plante medicinale – moringa poți înlătura depresia, anxietatea, problemele sistemului nervos, poți detoxifia ficatul, reface structura pielii și trata leziunile grave.

Ținând cont de toate aceste proprietăți, medicii din Africa sunt de părere că prin ajutorul său putem stopa procesul de îmbătrânire, ne vom putea simți mai bine, organismul având un tonus de invidiat. Tot această plantă medicinală este folosită pentru sănătatea dentară. Conține calciu, magneziu, potasiu, dar și multă vitamina D, responsabilă pentru fixarea calciului în oase și pentru un sistem osos extrem de puternic.

Moringa tratează afecțiunile pielii. Conține mult sulf, dar și mult mai multă zeatină decât oricare altă plantă. Toate aceste lucruri contribuie la sănătatea structurii pielii, refac celule bolnave și previn apariția ridurilor și a efectelor îmbătrânirii. De aceea, în scurt timp, moringa, aceasta plantă medicinală va fi probabil folosită în multe loțiuni având scopul de reducere a efectelor îmbătrânirii pielii.

Moringa te scapă și de kilogramele acumulate în exces. Nutrienții pe care îi conține reușesc să grăbească metabolismul, să accelereze procesul de digestie și astfel să se elimine kilogramele nedorite.

Toate cele descrise mai sus, ne duc cu gândul la grădina naturii, acel loc minunat în care totul a fost de-așa fel rânduit încât să putem să ne facem bine de orice suferință, fără a mai fi nevoie să apelăm la medicamentele clasice, care pe de o parte ne fac bine și pe de altă parte ne fac mult rău.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*