Plante medicinale – PEDICUȚA

De câte ori nu vi s-a întâmplat să treceți prin perioade stresante, iar după ce ele ne-au părăsit, în urma lor au făcut prăpăd în corpul nostru. Astăzi, organismul nostru face cunoștință cu un nou aliat în menținerea sănătății. Intră în ringul de luptă o reprezentantă de seamă a plantelor medicinale și anume, pedicuța.

pedicuta - planta medicinala

A venit momentul să răsfoim dicționarul de plante medicinale pentru a afla povestea brădișorului sau leacului biblic, cum mai este numită pedicuța.

Leacul biblic crește în pădurile de fag și brad și se recoltează în lunile iulie-august, înainte de se scutura.

Pe lângă consumul de ceai de pedicuță, această plantă medicinală poate fi folosită sub formă de tinctură, pulbere, băi de șezut, comprese și cataplasmă.

Ce beneficii ne aduc pedicuța?

De-a lungul istoriei, pedicuța a fost folosită pentru a trata reumatismul și discopatiile lombare. Aplicați peste noapte, în zona care vă doare, o pernuță umplută cu 200-300 de grame de pedicuță. Această pernă poate fi folosită și pentru a trata durerile de cap sau pentru a combate stările de anxietate sau coșmarurile. Dormiți pe perna umplută cu pedicuță timp de două săptămâni.

În plus, dacă suferiți de afecțiuni genitale sau hemoroizi, faceți băi locale cu infuzie de pedicuță, pentru a vă alina și trata musafirii nepoftiți din corpul nostru.

Durerile musculare pot fi și ele îndepărtate, folosind o cataplasmă cu această plantă medicinală.

Rămânem în zonă și vorbim de crampele musculare, dureri reumatice, lombosciatică, spasm renal ce sunt ameliorate de o pernă cu pedicuță. Aplicați perna pe zona care vă doare.

Ajungem acum la ceaiul de pedicuță, care este benefic pentru persoanele ce suferă de ciroză hepatică sau cancer hepatic, dar vine și în ajutorul bolnavilor de artrită sau cu probleme reumatice.

În cazul cirozei hepatice, beți două căni de ceai de pedicuță pe zi. Aceste căni trebuie administrate organismului nostru cu 20 sau 30 de minute înainte de a lua prânzul și cina.

Un amănunt foarte important de reținut constă în modul de preparare a ceaiului. Pedicuța are în componența sa radiu, astfel ea nu trebuie să fie fiartă, ci se toarnă apă clocotită peste plantă.

Există și contraindicații la consumul de ceai de pedicuță:

  • dacă suferiți de un episod de diaree sau de enterocolită nu este recomandat să consumați ceai de pedicuță, ce poate duce la apariția spasmelor intestinale;
  • nu se utilizează în perioada de sarcină sau în cea de alăptare.

Tutunul și alcoolul pot dispărea din viața voastră dacă apelați la ajutorul pedicuței.

Un remediu în tratarea dependenței de alcool, care a fost administrat de experți, este ceaiul de pedicuță. Cu jumătate de oră înainte de micul dejun savurați o cană și repetați acest obicei timp de 14-21 de zile.

Vreți să vă lăsați de fumat? Faceți cunoștință cu ceaiul de pedicuță, ce vă poate ajuta să scăpați de acest viciu neplăcut și costisitor.

În afară de ceai, mai există o variantă optimă pentru viitorii nefumători. O jumătate de linguriță de pulbere de pedicuță se ține sub limbă, pentru un interval de 10 minute, apoi înghițiți. Faceți acest lucru timp de cinci zile. Care este scopul? Data viitoare când veți trage un fum, într-un moment de slăbiciune, veți simți că vine o stare de repulsie.

Până acum am vorbit despre țigări și alcool, iar acum intrăm într-o zonă mai sensibilă. Ceaiul de pedicuță poate trata dependența de droguri. Persoana va trebui însă să fie total cooperantă pentru ca acest tratament naturist să funcționeze.

Se pune la macerat peste noapte, o jumătate de litru de apă, în care au fost introduse trei lingurițe de pulbere de sunătoare, o linguriță rasă de pulbere de pedicuță și una de pulbere de obligeană (totul la temperatura camerei). După ce se strecoară, planta rămasă după filtrare se opărește cu jumătate de litru de apa clocotită. Urmează o nouă etapă de strecurare după ce s-a răcit. Infuzia și maceratul se combină și se consumă pe stomacul gol, dimineața.

Încheiem totul într-un ton pozitiv mergând în zona de înfrumusețare. Aici, pedicuța are un rol important în creșterea și regenerarea părului. În acest caz, realizăm o tinctură din pedicuță și urzică, cu care se freacă rădăcina părului, iar acest procedeu se realizează de câteva ori pe săptămână.

Pentru tinctură aveți nevoie de o râșniță de cafea în care se macină, pe rând, urzica și pedicuța. Din fiecare plantă puneți câte 10 linguri într-un borcan și turnați alcool de 90 grade îndoit cu apă. Lichidul trebuie să fie cu un centimetru sau doi mai sus de nivelul pulberii de plante din borcan.

Agitați borcanul și totul rămâne la macerat pentru două săptămâni. Nu uitați să o strecurați înainte de a plasa tinctura în sticle.

Un somn liniștitor, fără coșmaruri și fără dureri reumatice poate deveni o stare de normalitate pentru fiecare dintre voi prin intermediul acestei plante medicinale, numită pedicuță. Pe lângă acest factor, o stare bună de sănătate poate fi menținută printr-o alimentație echilibrată, sport și o hidratare corespunzătoare.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*