Usturoiul

Bogat în potasiu, sulf, fosfor, calciu, siliciu, iod, vitaminele A, B1, B2, C, în stare crudă sau sub formă de tinctură, ulei, suc sau pus la macerat, usturoiul poate fi numit, fără nicio urmă de reţinere, plantă miraculoasă.

Afecţiunile ce pot fi tratate sau ameliorate  cu ajutorul usturoiului  se încadrează într-o paletă foarte cuprinzătoare.

Datorită alicinei aflată în componenţa usturoiului, substanţa ce dă gustul şi mirosul specific, acesta poate fi folosit în tratarea problemelor legate de digestie. Tot usturoiul este acela care poate diminua pofta de mâncare, ajutând la pierderea în greutate.

Consumul de usturoi ajută la întărirea sistemului imunitar, fiind un aliat în lupta împotriva răcelilor şi gripei. Antibioticul natural furnizat de usturoi distruge bacteriile şi microbii, având proprietatea de a nu anula şi bacteriile bune din organism.

Patru căţei de usturoi consumaţi zilnic vor regla tensiunea arterială, prin aportul de seleniu şi mangan ce îl aduc organismului.  Tot usturoiul poate reduce în organism valorile colesterolului rău-LDL şi poate subţia consistenţa sângelui.

usturoiul

Antioxidanţii din usturoi duc la neutralizarea radicalilor liberi, cei ce determină îmbătrânirea prematură, prevenind astfel apariţia afecţiunilor sistemului nervos. Consumul de usturoi poate astfel preveni apariţia unor maladii precum Alzheimer sau demenţa.

Usturoiul este folosit în prevenirea şi tratarea anumitor tipuri de cancer, având capacitatea de a distruge celulele canceroase.

Boli precum diabetul pot fi controlate prin consumul de usturoi, acesta ajutând la reglarea nivelului de zahăr din organism.

Stările de oboseală pot fi anulate prin consumul de usturoi, acesta favorizând reducerea concentraţiei de  metale grele din corp, cele ce pot fi răspunzătoare de aceste stări. Usturoiul este o bună alternativă pentru  curele de detoxifiere.

Consumul de usturoi după un efort fizic, reduce starea de oboseală, ajutând la refacerea fizică mult mai rapidă.

Aromatul usturoi ne poate ajuta în eliminarea paraziţilor intestinali, fără a pune în pericol funcţiile hepatice.

Usturoiul pisat, frecat bine cu puţin ulei de măsline poate deveni un tratament foarte eficient împotriva căderii părului. Aplicat la rădăcina firului de păr, timp de câteva săptămâni, va face miracole. De asemenea poate fi folosit şi pentru tratarea unghiilor.

Un căţel de usturoi consumat zilnic împreună cu o linguriţă de miere, nu numai că vă va întări imunitatea dar vă va ajuta să aveţi şi o piele sănătoasă.

Deşi are o aromă extrem de puternică şi persistentă, totuşi poate fi atenuată prin consumul de frunze de pătrunjel. Acestea vor diminua mirosul specific, poate neplăcut,  al usturoiului.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*