La plajă folosește uleiul natural de cătină. Vezi câte beneficii are!

Cătina este printre puținele plante din lume care pot fi culese și iarna pentru că fructele sale nici măcar atunci nu-și pierd proprietățile terapeutice, chiar dacă sunt mai mult de 35 de grade cu minus afară!

Și cum să nu iubești și să nu folosești această plantă pe care o găsești și în Carpați și în Himalaya și o găsești cățărată la altitudini incredibile de peste 4500 de metri, când ea aduce atâta bine sănătății oamenilor? – ne întreabă retoric dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, care transmite un avertisment celor care doresc să se folosească de acțiunea benefică a razelor soarelui dar nu și de efectele nedorite ale acestuia:

Atenție la ingredientele chimice din produsele solare!

Se pune în mod foarte serios problema de a ne feri de radiațiile solare vara și pe toate posturile de televiziune ni se indică folosirea a tot felul de loțiuni cu factor de protecție din ce în ce mai ridicat, ajungându-se la 50 plus și peste. Oricum, la doar o oră după aplicare aceste creme își pierd total capacitatea de a ne proteja, dar ce-ar fi să devenim conștienți de faptul că acestea conțin ingrediente periculoase pentru piele?

O parte dintre loțiunile solare care se comercializează pe piață conțin estrogeni sintetici, oxibenzone și alte ingrediente care penetrează cu ușurință pielea și ajung în sânge putând genera reacții alergice, tulburări hormonale, crescând riscul de cancer mamar, ovarian și de prostată dacă sunt folosite prea des.

Din acest motiv recomand să se folosească uleiul de cătină drept loțiune solară complet și perfect naturală, cu o capacitate de 100% de protecție, pe piața românească existând cel mai bun ulei cu putință,  cel de la HOFIGAL.

Trebuie să știți că acesta se obține prin procedee standardizate și foarte bine controlate pentru a nu i se distruge componentele și pentru a fi păstrată toată bogăția de compuși polivitaminici cu acțiune regeneratoare și de tonifiere generală. Este foarte bogat în vitaminele A si E și are puternice efecte antioxidante,  fiind folosit în foarte multe boli, atât pentru prevenire, cât și pentru tratare.

Cum folosești uleiul de cătină la plajă?

Pentru a proteja pielea – ne sfătuiește specialistul –  nu numai de soare, dar și de frig și de radiațiile solare,  se unge suprafața corpului cu un strat subțire de ulei de cătină înainte de a fi expusă la factorii agresivi de mediu. Aplicat pe piele, uleiul de cătină are efecte de filtrare a razelor ultraviolete și a altor tipuri de radiații cu efecte nocive. Acest ulei se poate administra atât la adulți cât și la copiii. Pentru a-l folosi eficient pe plajă, ca loțiune împotriva radiațiilor solare se amestecă 20-25 de picături cu un alt ulei, cum ar fi cel de măsline sau de cocos, și se unge tot corpul dar și fața.

Uleiul de cătină de la HOFIGAL este recunoscut și premiat cu aur internațional pentru calitatea ingredientului său și pentru standardul înalt de procesare. Are acţiune regeneratoare asupra metabolismului celular, încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii și a întregului organism prin captarea radicalilor liberi superoxidici. Prin conţinutul ridicat de beta-caroteni fortifică organismul, crescând rezistenţa acestuia la agresiunea factorilor nocivi. Prin urmare, să folosim acele produse obținute direct din natură care ne fac bine și nu aduc în organism substanțe străine pe care acesta nu le recunoaște și care-l intoxică”  concluzionează dr. Raiciu.

Uleiul de cătină se regăsește în flacoane de 50 și 100 ml și poate fi achiziționat din farmaciile Hofigal din toată țara, din farmaciile partenere.

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*