Sforăie groaznic? Iată ce uleiuri esențiale să folosească

”Dacă sforărie atât de tare încât stai cu ochii pe pereți toată noaptea și dormi iepurește între reprizele sale de sforăit, atunci trebuie să iei neapărat măsuri! Lipsa de somn te ține obosit și lipsit de vlagă în ziua următoare, iar cu timpul adaugă probleme serioase sănătății tale. Nu doar bărbații sforăie, ci și femeile, chiar dacă sforăitul acestora din urmă nu atinge cei mai de sus decibeli – afirmă Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie și expert în aromaterapie, într-un interviu referitor la soluții fitoterapeutice pe care le caută pacienții pentru o problemă ce se rezolvă cel mai adesea chirurgical:

Nasul sau sinusurile înfundate sunt cel mai adesea cauza sforăitului

Sigur că de dorit este să mergi la medic și să identifici cauza exactă a acestui obicei nocturn dăunător. Dar de cele mai multe ori nasul sau sinusurile înfundate sunt cauza principală și este bine de știut că uleiurile esențiale pot veni în ajutor în mod blând și extrem de eficace.

Recomand să se folosească atât individual, dar și mai bine în amestec,  următoarele uleiuri esențiale produse de HOFIGAL, cea mai mare companie românească de pe piața suplimentelor alimentare:

  • Ulei volatil de eucalipt un remediu excelent în infecții acute și cronice ale căilor respiratorii atât la copii cât și la adulți și pe care îl recomand și sub formă de inhalații în catarul nazo-faringian și traheo-bronșic, sinuzite, tuse, amigdalită, gripă, laringită, faringită;
  • Ulei volatil de levanțică care este sedativă, cu efecte benefice asupra psihicului şi mentalului și care induce o stare de echilibru emoţional şi de linişte interioară, calmând şi liniştind profund planul emoţional. Este totodată un antiseptic intestinal şi respirator, bun fluidifiant al secreţiilor bronşice, dezinfectant al căilor respiratorii superioare, inferioare;
  • Ulei volatil de sovârf, care are o influenţă pozitivă în stările inflamatorii ale căilor respiratorii, contribuie la fluidifierea secreţiilor bronşice, facilitarea expectoraţiei şi calmarea tusei.

Cum poți folosi sinergic uleiurile esențiale

Cum spuneam acestea pot fi folosite individual, prin ingerarea lor dimineața după cum este precizat și în prospectul care însoțește fiecare ulei esențial,  dar și într-o manieră mai complexă, sinergică, eficientă pe care o descriu mai jos:

Într-o sticluță închisă la culoare se pune până la jumătate un ulei neutru – de preferință ulei de cătină de la HOFIGAL –  și se adaugă câte 8-10 picături din fiecare ulei descris mai sus. Seara, înainte de culcare se toarnă câteva picături în podul palmei și se masează toracele, gâtul, tâmplele și aripile nasului cu respectivul amestec. Acest obicei se va practica un minimum de două, dar ideal patru săptămâni. Rezultatele sunt excelente dacă se face și dimineața un tratament cu picături din oricare ulei descris mai sus, pe cale orală. Imediat persoana respectivă se va simți mai bine și datorită unei acțiuni puternice de curățate a sinusurilor și bronhiilor, rezultatele vor începe să apară chiar din primele zile. Somnul va fi astfel mult îmbunătățit și va avea efect odihnitor și, pe cale de consecință, nu va mai amenința stabilitatea cuplului! – concluzionează glumind interlocutoarea noastră.

Articol preluat de pe aquiahora.ro.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*