Uleiul de cătină – ce beneficii are pentru cei mici și pentru cei mari? Nu o să-ți vină să crezi!

Uleiul de cătină este unul dintre cele mai folosite produse naturale, atât pentru menținerea sănătății, cât și pentru menținerea frumuseții. El este folosit pentru beneficiile sale atât de cei mici, cât și de cei mari și vom vedea în cele ce urmează de ce spunem asta! Uleiul de cătină are în compoziția sa peste 200 de nutrienți și fitonutrienți, dar și vitamine, minerale, fibre, proteine și antioxidanți naturali – într-un cuvânt, uleiul de cătină este un superaliment. Spre exemplu, uleiul de cătină conține de 12 ori mai multă vitamina C decât o portocală și de 3 ori mai multă vitamina A decât un morcov!

Beneficiile uleiului de catina

Beneficiile uleiului de cătină pentru cei mici

Uleiul de cătină are beneficii extraordinare pentru cei mici, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, uleiul de cătină administrat periodic la copii îmbunătățește rezistența organismului la diverse boli sau la acțiunea radicalilor liberi și le asigură cantitatea necesară de vitamine și minerale. Uleiul de cătină este folosit deseori de către părinți în tratarea inflamărilor de la nivelul pielii la copii, acesta având un efect benefic în regenerarea celulelor.

Alte beneficii importante ale uleiului de cătină pentru cei mici sunt: menținerea sănătății inimii, îmbunătățirea circulației sanguine, susținerea digestiei, tratarea și prevenirea răcelilor, tratarea arsurilor solare, a eczemelor sau a dermatitelor, etc. Uleiul de cătină se recomandă a fi introdus în alimentația unui copil după vârsta de 3 ani, la după ce a fost consultat în prealabil medicul pediatru.

Beneficiile uleiului de cătină pentru cei mari

Bineînțeles, uleiul de cătină are aceleași beneficii pentru cei mari, ca și pentru cei mici, ajutând în mod special la întărirea sistemului imunitar. Însă, după cum spuneam, uleiul de cătină este folosit de multe ori și pentru menținerea sănătății, mai ales de către adulți. Spre exemplu, uleiul de cătină menține sănătatea pielii, ajutând la tratarea anumitor probleme dermatologice. Uleiul de cătină te ajută să ai o piele hidratată, elastică și netedă, dar și mai puține riduri. Specialiștii spun că uleiul de cătină este un aliat al persoanelor care se confruntă cu acneea, deoarece are proprietăți antibacteriene și antifungice, care ajută chiar și la vindecarea cicatricilor rămase în urma acneei.

Uleiul de cătină te ajută și să ai un păr strălucitor, lucios și revitalizat. Dacă te confrunți cu un păr fragil sau deteriorat, este cazul să renunți la măștile de păr scumpe, de la tot felul de firme cosmetice și să încerci măcar o data uleiul de cătină. Te asigurăm că vei fi încântată de rezultat!

În concluzie, uleiul de cătină nu ar trebui să lipsească din nicio casă, el având beneficii importante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! Încearcă-l și te vei convinge de puterile lui magice!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*